Ga naar de inhoud

Werkdruk en stress bij medewerkers te meten

JUUL is een interactieve feedback tool die kan worden ingezet om werkdruk en stress bij medewerkers te meten. Door middel van wekelijkse vragen kan JUUL inzicht geven in hoe medewerkers de werkdruk en stressniveaus ervaren en wat de mogelijke oorzaken hiervan zijn. Bij het beantwoorden van de vragen maakt JUUL gebruik van visuals in plaats van traditionele smiley of numerieke schaalvragen, wat diepere inzichten oplevert en het beantwoorden van de vragen ook leuker maakt.

Een belangrijk voordeel van JUUL is de anonimiteit die het biedt aan medewerkers. Hierdoor kunnen zij vrijuit spreken over hun werkdruk en stressniveaus zonder zich zorgen te maken over eventuele consequenties. Dit maakt het mogelijk om eerlijke en open feedback te geven en draagt bij aan het creëren van een cultuur van vertrouwen en openheid binnen de organisatie.

De inzichten die JUUL oplevert kunnen worden gebruikt om gerichte acties te ondernemen om werkdruk en stress bij medewerkers te verminderen en het welzijn van de medewerkers te verbeteren. Hierbij kan gedacht worden aan het herstructureren van werkprocessen, het aanbieden van meer training en ontwikkelingsmogelijkheden, of het aanpassen van werktijden of takenpakketten om zo de werkdruk te verlagen.

Door werkdruk en stressniveaus regelmatig te meten met JUUL, kunnen HR-medewerkers snel signaleren wanneer er problemen zijn en direct actie ondernemen. Zo draagt JUUL bij aan het creëren van een gezonde en productieve werkomgeving waarin medewerkers zich gewaardeerd en gesteund voelen.